Hakkımızda

Yıldız Bilge Denizcilik Fakültesi, 2007 yılında (2007/11919 Sayılı) Bakanlar Kurulu Kararı ile Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulmuş ve 2008 – 2009 Eğitim-Öğretim yılında Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü’ne öğrenci alarak eğitime başlamıştır. Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü ile Güverte Bölümlerinin kurulması, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından uygun görülmüş, henüz bu iki bölüme öğrenci alınmamıştır. 2008 yılından bu yana eğitim veren Kocaeli Üniversitesi Yıldız Bilge Denizcilik Fakültesi 16.02.2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile 08.04.2016 tarih ve 29678 sayılı resmi Gazete ilanıyla kapatılmış ve yerine aynı tarih/sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak Denizcilik Fakültesi kurulmuştur.

Eğitim dili Türkçe olan Denizcilik Fakültesi, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümünde bir yıllık İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık eğitimi uygulanmaktadır. Bu bölüme kayıt hakkı kazanan öğrencilerden İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık eğitimi programına katılmak isteyen öğrenciler isteklerini kayıt sırasında bir dilekçe ile bildirmekte ve Yabancı Diller Yüksekokulu'nun yapacağı muafiyet sınavına girdikten sonra bir yıl sürecek İngilizce hazırlık eğitimine başlamaktadırlar. Bir yıl süreli İngilizce eğitiminin verildiği hazırlık sınıfından sonra dört yıllık lisans eğitimine başlanmaktadır. Hazırlık eğitimi almak istemeyen öğrenciler kaydoldukları yıl, birinci sınıftan, dört yıllık lisans eğitimine başlamaktadırlar.